Izgradnja četiri garaže u centru Novog Sada - Traže se koncesionari, upravljanje na 43 godine


Grad je objavio javni poziv za davanje koncesije za
projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje javnih garaža u Novom Sadu.

Reč je o četiri prethodno najavljene lokacije, kojima će privatnici upravljati 43 godine - podzemna garaža u Ulici Modene, na uglu Uspenske i Šafarikove, kod zgrade Banovine i na Trgu republike, prenosi 021.rs.

Konkretno, za garažu u Modene podzemna etaža nije ograničena (ali se preporučuju dve etaže), a procena je da će površina biti blizu 3.500 kvadrata. Kapacitet garaže je okvirno 100 automobila po etaži. Pristup je iz Modene, iz smera Ulice Žarka Zrenjanina.

Garaža na uglu Uspenske i Šafarikove biće nadzemna (Po+P+4), ukupne površine 10.500 kvadrata, kapaciteta oko 70 mesta po etaži, a ukupno 350 mesta. Pristup garaži je iz Pap Pavla i Šafarikove.

Kod Banovine se takođe planira podzemna garaža sa dve etaže i ukupne površine 6.000 kvadrata, te približnim kapacitetom oko 90 mesta po etaži. Pristup garaži je iz Banovinskog prolaza i iz Ulice vladike Platona.

Garaža na Trgu republike biće podzemna, sa preporučene dve etaže i ukupnim kapacitetom od oko 400 putničkih automobila. Bruto površina je oko 14.000 kvadrata, a pristup garaži je iz Daničićeve ulice i Žarka Vasiljevića.

Grad će obezbediti gradsko građevinsko zemljište za ovo javno-privatno partnerstvo sa elementima koncesije, a sama gradnja bi podrazumevala izgradnju objekta, uređenje, osvetljenje, vodovod i kanalizaciju, klimatizaciju, kao i opremu, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

Besplatan vrtić u NS i zvanično - prioritet izgradnja novog mosta preko Ribarca do Sremske Kamenice