Holivudski glumac i oskarovac Džon Sevidž - u Novom Sadu na premijeri mjuzikla Kosa


Premijerno izvođenje mjuzikla Kosa

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je premijernom izvođenju mjuzikla „Кosa“ reditelja Petera Telihajija u Pozorištu mladih.

U čuvenom brodvejskom mjuziklu, čiji je tekst uobličio Robert Lenard, oslanjajući se na kultni film Miloša Formana, učestvuju glumci Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, kao i studenti glume novosadske Akademije umetnosti. Na sceni muziku uživo izvodi orkestar pod vođstvom Davida Кlema, a koreograf je Peter Кovač Geržon.

Premijeri su prisustvovali i ambasador SAD u Srbiji NJ.E. Entoni Godfri, kao i holivudski glumac, oskarovac Džon Sevidž, koji je u filmu Miloša Formana tumačio glavnu ulogu.

- Možemo biti ponosni na kulturni događaj koji će biti upriličen večeras. Moram da se zahvalim našim prijateljima iz ambasade SAD i da pozdravim veliku filmsku zvezdu Džona Sevidža, velika je čast što je on danas u Novom Sadu.

Razgovarali smo o našem gradu kao Evropskoj prestonici kulture, i posebno sam zahvalan gospodinu Godfriju što razume značaj Novog Sada, i u Srbiji i u regionu. Srećan sam što imamo kontinuitet uspešnih projekata u oblasti kulture sa ambasadom SAD. Prethodnih godina realizovano je nekoliko programa, kako bismo približili zajedničku kulturu građanima – naglasio je gradonačelnik Vučević uoči premijere.

Projekat se realizuje u koprodukciji Pozorišta mladih, Novosadskog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture Novi Sad, a pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih država i Grada Novog Sada.

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."