Dušan Domović Bulut najbolji sportista Vojvodine


Redakcija lista Dnevnik proglasila je najboljeg sportistu godine

Za najboljeg sportistu Vojvodine, u protekloj godini, u Dnevnikovom izboru proglašen je basketaš Dušan Domović Bulut.

Redakcija lista Dnevnik proglasila je najboljeg sportistu godine u Autonomnoj pokrajini Vojvodina. Odlukom našeg žirija, 63. titulu najuspešnijeg pojedinca na sportskim terenima poneo je basketaš Dušan Bulut, reprezentativac Srbije i predvodnik ekipe Novog Sada, kojem je veliki pehar uručio Dušan Vlaović, generalni direktor kompanije Dnevnik Vojvodina pres.Druga nagrada pripala je  kajakašu Strahinji Stefanoviću, članu bačkopalanačkog Tarketa, koji se nalazi na pripremama za novu sezonu i umesto kojeg je priznanje dobio, njegov rođeni brat. Treće mesto osvojio je Vuk Todorović, zlatni reprezentativac Srbije sa Evropskog prvenstva i odbojkaš Vojvodine.

- Zahvalan sam Dnevniku na ovom vrednom priznanju, jer je ono stiglo od ljudi koji nas prate od samih početaka, od sada daleke 2012. godine - u ime nagrađenih rekao je Dušan Bulut. - Nisam sam stigao do svih rezultata koji su ostali iza nas, sa mnom u ekipi su bila još trojica momaka, za koje se nadam da će se na ovoj istoj pozornici naći u godinama koje slede.

Prisutni su pozdravili dvadesetdvoje sportista koji su osvojili Plakete kao najbolji u svojim sportovima. Ovog puta uručena je i 23. plaketa, koju su, za podvig godine, dobile stonoteniserke s invaliditetom Borislava Perić Ranković i Nada Matić. Podsećanja radi, njih dve su se sastale u finalu pojedinačnog prvenstva Evrope, uspešnija je tom prilikom bila Beba Perić Ranković, a jedinstveni komentar obe reprezentativke naše zemlje bio je: “Pobedila je Srbija”. Njima je plaketu uručila Nada Vujović, glavna i odgovorna urednica Dnevnika.

- Velika mi je čast, zadovoljstvo i privilegija što mogu da pozdravim prisutne legende našeg sporta, ljude koji su bili laureati našeg izbora, brojne olimpijske, svetske i evropske šampione - rekao je Dušan Vlaović, obraćajući se prisutnima. - Naš izbor ima najdužu tradiciju na ovim prostorima i na njega smo izuzetno ponosni. Dnevnik je oduvek poklanjao veliku pažnju sportu i nema nikakvog razloga da tako ne bude i ubuduće, a mladim sportistima bih poželeo da se ugledaju na sve ono što su za sobom ostavile naše sportske veličine.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto1: facebook.com/NoviSadChallenger, foto2: kss.rs

Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku