Deca prave novogodišnje ukrase - 5 dečijih radionica i predstava o Deda Mrazu u subotu


Ulaz za predstavu je slobodan, ali je broj mesta organičen

"Kreativne igrarije" održaće se u subotu, 14. decembra na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Deca će zajedno sa stručnim voditeljkama radionica praviti novogodišnje ukrase, papirno pozorište, novogodišnje čestitke pisane kaligrafijom, mozaike i novogodišnje instrumente.

Radionice će se držati u dva bloka: prvi od 12 do 12:45h, dok će drugi blok početi u 14 i trajati do 14:45h. Prijave za radionice moguće su na mejl radionicekcns@gmail.com sa naznakom za koju radionicu se dete prijavljuje i za koji termin. Učešće na radionicama je besplatno, a roditelji će za vreme radionica moći da uživaju čitajući knjige u izdanju KCNS.

Roditelji svoju decu mogu prijaviti na sledeće radionice:

Izrada novogodišnjih ukrasa sa Dunjom Šašić

Deca će zajedno sa voditeljkom radionice praviti kreativne ukrase za jelku. Pomoću raznih materijala deca će svoju kreativnost pretočiti u divne ukrase koji će sigurno ostati kao draga uspomena.

Radionica je namenjena za decu uzrasta od tri i više godina.

Papirno pozorište sa Jelenom Dopuđ

Kako to izgleda kad prstići postanu glumci, a cela ruka kroz maštu i priču postane jedna mala pokretna predstava. Uz pomoć raznih ideja i materijala, dopustite detetu da bude maštovito i napravi sopstveno pozorište. Radionica je namenjena za decu uzrasta od tri i više godina.


Izrada novogodišnjih čestitki sa Sonjom Lazić i Brankom Čupić

Nova godina ne može proći bez prigodne čestitke. Deca će saznati kako su se nekada, bez pametnih telefona i interneta, čestitali novogodišnji praznici. Uz lepe prigodne čestitke pisane na ćirilici, deca će uz pomoć voditeljki radionica i materijala pripremiti čestitke za pamćenje. Radionica je namenjena za decu uzrasta od pet i više godina.


Izrada mozaika sa Ljiljanom Rivić

Radionica za koju se uvek traži mesto više, a koja traje već treću godinu u Kulturnom centru Novog Sada, oduševiće one koji vole da se bave seckanjem, lepljenjem i sklapanjem. Kamenčić po kamenčić i deca će svojom maštom doći do pravog mozaika.  Radionica je namenjena za decu uzrasta od pet i više godina.


Izrada muzičkih instrumenata sa Jovanom Dobrijević

Muzika je svuda oko nas, pa tako i instrumenti. Od materijala koje svakodnevno srećemo mogu nastati pravi mali instrumenti. Osim što će praviti instrumente, zajedno sa voditeljkom radionice deca će naučiti i osnovne informacije o instrumentu koji naprave. Radionica je namenjena za decu uzrasta od tri i više godina.


Ovaj mali kreativni dan upotpuniće i predstava "Elza, Ana i Olaf u potrazi za Deda Mrazom", koja će početi u 13 časova na istom mestu.

Mališani će nakon predstave imati priliku da se fotografišu sa Deda Mrazom.

Ulaz za predstavu je slobodan, ali je broj mesta organičen.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Adriaan Greyling, Pexels