Čistoća traži firmu koja će čistiti divlje deponije i kontejnerska mesta


Čistoća je raspisala javnu nabavku kojom traži izvođača koji
će uklanjati divlje deponije i prati kontejnerska mesta na teritoriji Novog Sada.

U poslove za koje se traže radnici spada ručno sakupljanje kabastog i građevinskog otpada i utovar u kamion, mašinsko sakupljanje istog i pranje mesta na kojima su postavljeni podzemni kontejneri.

Ove usluge će se, navodi se u konkursnoj dokumentaciji, vršiti prema potrebama preduzeća i prema dinamici koju "Čistoća" odredi.

Okviran broj radnih sati tražen od ponuđača je 98.110, a za taj posao "Čistoća" je spremna da zaključi ugovor na iznos od 40 miliona dinara bez PDV-a.

Kako za 021.rs kažu u ovom javnom preduzeću, izvođač, odnosno dodatni radnici, angažuju se jer je obim posla na održavanju javne higijene u proteklom periodu drastično povećan u odnosu na ono što je obuhvaćeno Programom poslovanja JKP "Čistoća".

"Uz redovne radne aktivnosti, naše ekipe svakodnevno moraju da, po nalogu inspekcije, uklanjaju otpad sa više desetina divljih deponija u gradu. Kao što je poznato, budući da o tome svakodnevno obaveštavamo javnost, JKP 'Čistoća' Novi Sad apeluje na sugrađane da otpad odlažu u kontejnere i druge posude namenjene za to, kao i da pravilno odlažu krupni i kabasti otpad, ali, bez obzira na te apele, situacija se ne menja i broj divljih deponija se ne smanjuje", objašnjavaju u JKP "Čistoća".

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija