Bici bioskop i diskusija na temu biciklizma i kućnih ljubimaca u Eđšegu


Bici bioskop i diskusija na temu biciklizma i kućnih ljubimaca
održaće se u utorak, 10. decembra u Kulturnoj stanici Eđšeg

Događaj je namenjen mladim biciklistima i ljubiteljima kućnih ljubimaca, a organizuje ga Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI).

Posetioci će gledati francuski film "Čuvarke" (Les Guardiennes) koji je ustupio Francuski institut u Novom Sadu. Radi se o ženama koje su ostajale da rade na porodičnoj farmi tokom velikog rata.

Besplatnoj projekciji filma prethodi diskusija na temu biciklizma i kućnih ljubimaca. Kako prevoziti kućne ljubimce? Zašto psi jure za biciklom ili laju na točak? Kako ljubimca naučiti da prevaziđe strah od vožnje u korpi, prikolici ili na neki drugi način? Odgovore na ova i razna druga pitanja koja vam mogu pasti na pamet u vezi sa životinjama i biciklima daće psihološkinja Izabela Begović koja u Dog House centru za pse sprovodi principe bihejvioralne terapije u radu sa psima pri korekciji neželjenih i pogrešno naučenih načina ponašanja i učenju poželjnih načina ponašanja.

Na događaju će se naći i bedževi Udruženja za zaštitu i dobrobit životinja DogGo i svi prisutni moći će da daju svoj prilog za lečenje nezbrinutih i napuštenih životinja, a u znak zahvalnosti dobiće bedž po izboru. "Pet friendly" zajednicu Novog Sada predstaviće Petar Plačkov, koji će govoriti o objektima koji su otvoreni i za ljubimce, kao i o tome kako ljudi mogu da se uključe u tu zajednicu.

Posetioci će moći da vide i rezultate umetničkih radionica na temu biciklizma, koje je NSBI realizovala sa Školom za dizajn "Bogdan Šuput". Tu će se naći fotografije učenika te škole koji su se tokom radionica zapitali kako vide biciklističku zajednicu Novog Sada i svoju viziju preneli kroz objektiv.

Ulaz na događaj je besplatan, diskusija i predstavljanje različitih projekata počinje u 19 časova, a projekcija filma u 20 časova.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo