Ambasadorima predsavljena istorija Novog Sada - obilzak grada i restorana


Gradonačelnik Novog Sada i ove godine je ugostio ambasadore
i zamenike ambasadora u Srbiji  u cilju da im predstavi bogatu istoriju Novog Sada, ali i potencijale Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture.

Gradonačelnik smatra da se pred amasadore ima šta izneti i od hrane i od nešto ozbiljnijih tema, a uz kvalitetan zalogaj i domaća vina, ćaskalo se o potencijalima Novog Sada.

"Walking dinner with mayor of Novi Sad" u prevodu "Večera uz šetnju sa gradonačelnikom Novog Sada" je zamišljena  tako da ambasadori prvo posete novosadski Winterfest i nakon zagrevanja uz kuvano vino, večeraju u tri različita restorana, koja su utkana u istoriju grada.

Zbog kiše, kuvano vino su preskočili i stigli taman na predjelo Kod Dornštetera, danas popularne Atine u centru, koju stariji sugrađani pamte po čuvenim garniranim sendvičima i beloj kafi ekspres restorana "Zagreb".

Jedan od gostiju na večeri, Tarzan Milošević, ambasador Crne Gore, upoznao je Novi Sad još kao talentovani košarkaš u mladosti.

Ambasadori su predjelo "koštali" (probali) u Atini, glavno jelo u Lazinom salašu gde se nekada nalazila i štamparija Srpskog narodnog pozorišta, a kolače u Carigradu, poslastičarnici koja datira iz 1936. godine, prenosi RTV.

izvor: rtv.rs, foto: NSinfo