100 godina od osnivanja Fudbalskog saveza Srbije: Zlatne lopte Mihajloviću i Tadiću


Na svečanosti je prisustvovao prvi čovek UEFA

Treneru Bolonje Siniši Mihajloviću i kapitenu Ajaksa uručene su "Zlatne lopte" Fudbalskog saveza Srbije za najbolje u 2019. godine.

Na svečanosti povodom 100 godina Saveza u Narodnom pozorištu, Mihajlović, koji se trenutno leči od leukemije, ali je ipak doputovao u Beograd da primi nagradu, doživeo je gromoglasne ovacije.

Tadić je dobio drugu "Zlatnu loptu" u karijeri, nakon što je bio najbolji i 2017. godine.

Prvi put dodeljena je "Zlatna lopta" u ženskoj konkurenciji, a dobitnik je fudbalerka Spartaka Violeta Slović.

Na svečanosti je prisustvovao prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin, premijerka Ana Brnabić, ministri Nebojša Stefanović i Vanja Udovičić, kao i brojne legende srpskog fudbala.

Najbolji fudbaler Srbije Dušan Tadić izjavio je danas da će ekipa učiniti sve da se posle 20 godina plasira na EURO.

"Imamo dobru šansu, neće biti lako, ali moramo da preuzmemo odgovornost i nadam se da ćemo otići", rekao je Tadić novinarima posle svečanosti u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Takođe, poželeo je da ponovi osvoji titulu s holandskim Ajaksom.

"Prošle sezone smo imali posebnu energiju, ljudi širom sveta prepoznali su naš rad i potencijal. Voleo bih da se ponovi", rekao je kapiten holandskog šampiona.

On je istakao da je privilegija što je drugi put u karijeri dobio Zlatnu loptu, a posebno što je ovaj put bio u društvu sa Sinišom Mihajlovićem.

"Drago mi je zbog njega i nagrade koju je dobio, sjajan je trener i čovek. Imao je emotivan govor, ali velika je čast bila raditi s njim i drago mi je što sam ga video", poručio je Tadić.

izvor: Tanjug, agencije, foto: fss.rs