VR šetnje u Novom Sadu - uz multimedijalnog umetnika Adelina Švajcera


Performans u kom je neophodno učešće publike

Šta je tehno šamanizam? To će nam ovog vikenda, 16. i 17. novembra, otkriti multimedijalni umetnik Adelin Švajcer u okviru svojih VR šetnji.

Performans je zamišljen kao interaktivni, u kom je neophodno učešće publike, traje oko 50 minuta i u njemu može učestvovati oko 5 osoba.

Zamišljen je kao put koji učesnici treba da pređu, dok ih vodi ON, a prati META. Učesnici treba da se pojave na određenom mestu, u određeno vreme. Tu će ih dočekati asistent koji će im dati osnovne instrukcije i dovesti ih do METE. On će im dati neophodnu opremu – naočare za proširenu stvarnost i slušalice, koje će tokom performansa, postati njihovi veštački čulni organi.

Performans je deo projekta #ALPHALOOP na kom su zajedno radili Adelin Švajcer i kolektiv Karkatag.

#ALPHALOOP je projekat koji se bavi temom sakralnog kroz prizmu tehno-šamanskih praksi, koje nastoje pokazati da zaoštreni dualizam između prirode i tehnologije zapravo ne postoji, jer ne postoji strukturalna razlika između kompjutera i „prirodnih“ manifestacija stvarnosti.

Rezidencija se odvija u okviru programa Novembre Numérique, a realizovana je zahvaljujući podršci projekta „Novi Sad 2021“ i programa Eunic Air.

Više informacija na linku.

izvor, foto: novisad2021.rs

Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku