Vojni kompleksi širom Srbije na prodaju - pet objekata na području Novog Sada


Kasarna "Carina" u Smederevu najskuplji je od 22 vojna
objekta koje je Direkcija za imovinu Srbije ponudila na prodaju. Potencijalni kupac moraće da izdvoji minimum 2,4 miliona evra za 14 zgrada, ukupne površine 772 kvadrata i 18 hektara zemljišta.

Ova kasarna je ponuđena na prodaju prvi put, kao i vojni kompleksi, "Sremčica" u Beogradu, vežbalište "Kličevac" u Valjevu i "Mesić - Belocrkvanski put" u Vršcu.

Prvi put se traži vlasnik i za zgradu vojne komande "Slanuška" u Užicu, a početna cena je 417.000 evra. Svi ostali objekti, među kojima je najviše magacina i skladišta, kupca traže u drugom ili u već trećem krugu. Zbog toga su i njihove cene umanjene za 20, odnosno 40 odsto. U Direkciji za imovinu ističu da će prihvatiti samo ponuđače koji uplate depozit, dok ostale ponude neće razmatrati, prenose Novosti.

U Beogradu je ponovo oglašena i prodaja kompleksa "Sajmište" u Mladenovcu, a za nešto više od milion evra mogu se kupiti tri objekta od 607 kvadrata. Za VK "Reka Ostružnica" kupac bi trebalo da izdvoji minimum 752.000 evra.

Na spisku je čak pet objekata na području Novog Sada i svi se nalaze na sremskoj strani grada.

VK "Alibegovac - Karagača", koji između ostalog čine magacini, stražara, boksovi za pse, prodaju se po početnoj sniženoj kupoprodajnoj ceni u iznosu nešto većem od 388.000 evra.

VK "Mišeluk - Gornja Kamenica", koji čini pet objekata površine nešto veće od 634 kvadratna metra, i to stražara i tri magacina, prodaje se za oko 1,2 miliona evra.

U Petrovaradinu se na prodaju nudi VK "Bukovac" površine hektar i 15 ari i to po sniženoj ceni od 97.257 evra.

Za VK "Provalija - RRFD Kamenica" u Ulici Šimširova 18 koji čine magacini, osmatračnica, stražara, početna kupoprodojna cena je 368.701 evro.

Na spisku za prodaju je i VK "Paragovo skladište" u Sremskoj Kamenici sastavljeno od objekata površine bezmalo 492 kvadratna metra. Početna cena je 432.200 evra, a depozit je 520.000 dinara.

Rok za podnošenje pismenih ponuda je 30. novembar. Pravo učešća imaju sva fizička i pravna lica koja uplate depozit. Svi objekti su otvoreni za razgledanje 25. i 26. novembra, uz prethodnu najavu. Rok plaćanja kupoprodajne cene je osam dana od dana zljučenja kupoprodajnog ugovora.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: Peter H, Pixabay