U Novom Sadu u toku gradnja 548 jeftinih stanova - Tender za gradnju još 438, kvadrat 500 evra


Pre nekoliko meseci je počela gradnja tri zgrade

Preduzeće "SPV Dunav", koje je zaduženo za gradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu, raspisalo je tender za izgradnju još tri stambene zgrade sa 438 stanova, saznaje 021.rs.

Procenjena vrednost izgradnje je 1.848.465.272,36 dinara, ali nije poznato kako će ovaj novac biti obezbeđen, mada je verovatno ponovo u pitanju kredit kod Komercijalne banke, kao što je država postupila u slučaju obezbeđivanja preko 2,2 milijarde dinara za izgradnju prvih 548 stanova za bezbednjake na Novom naselju, koja je počela pre nekoliko meseci.

Kako 021.rs saznaje, sada je planirana gradnja zgrada "G", "Đ", "E" i parterno uređenje prostora sa parkovskim površinama.

Ove zgrade će se nalaziti desno od postojećeg stambenog bloka naselja "Sunčana strana", koje se nalazi severno od Bulevara vojvode Stepe na Novom naselju, odnosno sve tri zgrade će biti uz Ulicu Pavla Ivića.

Zgrade se zidaju u sklopu kompleksa koji treba da sadrži ukupno 1.972 stana, pre nekoliko meseci je počela gradnja tri zgrade sa 548 stana i za nekoliko dana će početi i njihova prodaja po ceni od 500 evra po kvadratu.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."