Sve više lokala u Novom Sadu Pet friendly - na kafu, odmor... sa ljubimcem


Pet frendli objekti rastući trend

Sve više ugostitelja odlučuje se za proširenje svojih usluga i dozvoljen pristup gostima sa svojim kućnim ljubimcima. Tim povodom, održana je druga panel diskusija u Privrednoj komori Vojvodine, na temu: "Kategorizacije i standardizacije pet frendli usluga".

S obzirom na to da je broj kućnih ljubimaca po domaćinstvu u porastu i da su pet frendli objekti rastući trend, ipak, svest o takvoj vrsti ugostiteljstva kod nas još uvek nije visoko razvijena, pa ukoliko želite da pronađete smeštaj, u kome biste prenoćili sa svojim kućnim ljubimcem, bilo bi vam potrebno dosta strpljenja i volje da ga pronađete.

"Svesnost svakako u nekom našem okruženju je na nižem nivou, odnosno još uvek kod nas imate tablu ukoliko je nešto pet frendli, inače se podrazumeva da nije. U svetu sve više je praksa da se zapravo stavljaju zabrane samo ukoliko negde, ipak, kućni ljubimac nije poželjan sa vama", kaže Andrea Mladin, pet travel advajzer, prenosi RTV.

Diskusija je namenjena prvenstveno ugostiteljima, koji žele tržišno da se pozicioniraju, u cilju unapređenja, proširenja i poboljšanja sopstvenog biznisa. Više o toj temi rekli su partneri na ovom panelu, među njima i Fakultet za sport i turizam.

"Ta uloga je svakako nezaobilazna, međutim nije jedina, jer tu postoji čitav lanac ljudi koji doprinose da se stvaraju, odnosno, dobro kreiraju ljudski resursi, odnosno, ljudski potencijali, koji će moći da odgovore na adekvatne zahteve tržišta, pogotovo u ovom periodu koje je prožeto, ja bih rekao, konstantnim promenama", kaže dr Srđan Milošević, Fakultet za sport i turizam.

Na skupu se govorilo o sistemskom rešenju, kao i o bitnosti vaspitanja i socijalizacije kućnih ljubimaca.

"S jedne strane, mi težimo da učimo vlasnike da lepo vaspitan pas, nebitno da li je mali ili veliki, da li ima 5 kilograma ili 50, on može bukvalno da ide gde god sa vlasnikom. Što znači da mi moramo da radimo na edukaciji društva uopšte", kaže dr Dunјa Kovač, Kinološka akademija.

Kako bismo se približili evropskim vrednostima, kojima težimo, podizanjem svesti o takvoj vrsti ugostiteljstva i otvaranjem novih pet frendli lokala stvaraju se nove mogućnosti za turistički rast i veliku posećenost turista sa svojim ljubimcima, kako bi se osećali dobrodošlo, zaključak je na drugoj panel diskusiji.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Pexels, Pixabay

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna