Prvi signal i prvo uživo uključenje iz novog studija nove zgrade RTV (VIDEO)


U svakom trenutku na gradilištu je bilo između 250 i 350 radnika

Dve godine posle polaganja vremenske kapsule i početka izgradnje nove zgrade Radio – televizije Vojvodine, danas je iz novog doma RTV a Mišeluku urađeno prvo uživo uključenje iz novog studija.

Nova zgrada imaće pet televizijskih i šest mulitifunkcionalnih radijskih studija.

Studio iz kojeg je realizovano uključenje prostire se na 600 m2 i deset puta je veći od onog gde se sada emituje Jutarnji program.

Kako je istakla Marijana Divljak, direktorica Direkcije za upravljanje nepokretnostima RTV-a, u protekle dve godine urađen je ogroman posao.

"U svakom trenutku na gradilištu je bilo između 250 i 350 radnika. Moram da napomenem da su svi radili kao jedan. Zahvaljujemo se svim gradskim preduzećima koja su nam pomogla u ovom poduhvatu", kazala je ona i dodala je samo za povezivanje električnom energijom utrošeno 500 km kablova.

"Ova zgrada predstavljaće sinergiju našeg rada. Po prvi put na jednom mestu nalaziće se tv i radijski program kao i internet sadržaj, što će nam omogućiti da proizvodimo mnogo kvalitetniji program", kazao je novinar Dražen Knežević.

Arpad Kurcinak, šef deska redakcije na mađarskom jeziku na Drugom programu RTV, naglasio je da će novi prostor i oprema umnogome unaprediti i program na manjinskim jezicima.

izvor: rtv.rs