Poziv za privrednike da ženama u Novom Sadu - daju popust od devet odsto


Zarade žena u Srbiji niže od prosečnih zarada muškaraca

Akcija "Dan jednakih plata 2019. godine" biće organizovana i ove godine, najavila je Komisija za rodnu ravnopravnost Skupštine Novog Sada.

Povodom toga, Komisija će uputiti poziv svim privrednicima na teritoriji Novog Sada da ženama 27, 28. i 29. decembra omoguće popust u iznosu od devet procenata na kupljenu robu ili usluge, te da na taj način doprinesu postizanju ravnopravnosti.

"Imajući u vidu zvanične podatke o prosečnim zaradama prema stepenu stručne spreme i polu za 2018. godinu, prema kojima su prosečne zarade žena u Srbiji niže od prosečnih zarada muškaraca za oko devet odsto i potrebu da se podigne svest o problemu diskriminacije žena na radnim mestima, Komisija za rodnu ravnopravnost smatra da je neophodno afirmisati rodnu ravnopravnost na lokalnom nivou organizovanjem jedne ovakve akcije", naglasila je predsednica komisije Mirjana Vasilić.

Privrednici koji žele da učestvuju u navedenoj akciji mogu da se prijave na mejl skupstinagrada@novisad.rs, do 10. decembra, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 488-28-14.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo