Novi Sad spreman za sneg i zimu - 40 vozila i građevinskih mašina će čistiti grad


Zimska služba raspolaže sa 40 vozila i građevinskih mašina

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić i član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković prisustvovali su smotri mehanizacije i oceni pripremlјenosti javno-komunalnih preduzeća za obavlјanje poslova iz Programa rada zimske službe.

Tim povodom članovi Štaba zimske službe Grada Novog Sada obišli su punktove Zimske službe JKP „Put“, JKP „Gradsko zelenilo“, JKP „Parking servis“ i JKP „Čistoća“.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić je istakao da su sva javno-komunalna preduzeća u potpunosti spremna za rad, i da se u skladu sa tim očekuje da će sve zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati u ovoj sezoni.

- Svake godine mehanizacija za čišćenje snega je obogaćena novim mašinama što bitno doprinosi efikasnosti rada zimske službe koja u Novom Sadu inače odlično funkcioniše svake sezone - rekao je Aleksandar Kravić i dodao da je Grad Novi Sad ulažući u novu mehanizaciju stvorio uslove da spremno dočeka predstojeću zimu.

Šef Zimske službe JKP „Put“ Gojko Etinski je rekao da od večeras počinje redovno dežurstvo zimske službe koje će trajati do 1. aprila 2020. godine.

- Trenutno je dežurstvo u nultom stepenu, samo noću, sa dva vozila, a od 1. decembra počinje  dežurstvo u prvom stepenu i traje sve do prvih padavina kada se aktivaraju sva vozila sa pratećom opremom za čišćenje snega.

Zimska služba raspolaže sa 40 vozila i građevinskih mašina koje će čistiti grad, od toga je 11 građevinskih mašina, a 29 su vozila sa posipačima i raonicima. U slučaju  vanredne situacije broj vozila može biti povećan. Od danas se primenjuje režim saobraćaja u zimskim uslovima, pa je u skladu sa tim postavlјena adekvatna saobraćajna signalizacija na putevima. Apelujemo na vozače da budu pažlјiviji u saobraćaju u ranim jutarnjim satima, pogotovo na mostovima, koji će bez obzira na temperature biti posipani tečnim rastvorima na kritičnim deonicama- rekao je Gojko Etinski.

Od 4. novembra počeće isporuka soli ustanovama od javnog značaja i ostalim javno-komunalnim preduzećima, u količinama predviđenim planom i programom Zimske službe.

foto: facebook.com/JkpCistocaNoviSad

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna