Novi Sad i dalje bez rešenja za zgradu Radničkog - Prodaja, hotel, kancelarije, nova zgrada?


Lokalna vlast još nije našla rešenje šta će biti sa ovim
objektom, saznaje 021.rs.

Prilikom obilaska rekonstruisanih prostorija Novosadskog dečijeg kulturnog centra u Radničkoj 20, nekadašnjeg Novosadskog otvorenog univerziteta koji je bio vlasnik zgrade izgorele u požaru 6. aprila 2000. godine, gradonačelnik Miloš Vučević naveo je za 021.rs da još nije doneta odluka, a da je on zagovornik ideje da se 13-spratnica proda.

Vučević je rekao da misli da je to najbolje rešenje jer će Novi Sad tako prihodovati novac, a novi vlasnik će tu napraviti hotel, kancelarijski prostor ili nešto drugo.

Prema rečima gradonačelnika, tek treba da se vidi šta će se raditi, jer postoje pisma o zainteresovanosti investitora, ali je problem što nema parkinga, kao i to što je deo parcele Radničkog upisan kao suvlasništvo Grada i građana koji žive u okolnim kućama i zgradama, što je prema njegovim rečima, potpuno neobjašnjivo.

"Lokacija je dobra i atraktivna, ali je parking limitirajući faktor. Moram da dodam i da je građevinsko stanje zgrade takvo da ne može da izdrži novoplanirane sadržaje i da će možda na tom mestu morati da se gradi drugi objekat", naveo je gradonačelnik za 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...