Novi parking na Limanu u funkciji, radovi kod Štranda, sledeće godine u Radničkoj


U funkciji je novo parkiralište u Fruškogorskoj ulici

Radovi na izgradnji parkirališta završeni su u predviđenom roku, a za ovaj posao JKP „Parking servis” izdvojilo je 29.086.738,40 dinara. Rezultat ove investicije je 100 novih parking mesta, kao i biciklistička i pešačka stazu u dužini od 500 metara. Novoizgrađeni deo staza i parkirališta nastavlja se na već uređeni deo Bulevara despota Stefana i Kineske četvrti.

Stevan Lugonja, direktor JKP „Parking servis”, istakao je da će ovo parkiralište umanjiti probleme sa pronalaženjem parking mesta u ovom delu grada i podsetio da su toku i radovi na rekonstrukciji parkirališta u Fruškogorskoj ulici, kod glavnog ulaza na „Štrand” (kod okretnice autobusa), koji se izvode u dve faze: prva faza podrazumeva rekonstrukciju kolovoza unutar parkirališta (ugradnja novog asfalta i ivičnjaka), a druga faza, koja će biti izvedena početkom naredne godine, uređenje parking mesta ugradnjom betonskih raster ploča. Ovom rekonstrukcijom biće obuhvaćeno oko 200 parking mesta.

Za narednu godinu Lugonja je najavio i radove na izgradnji parkirališta u Radničkoj ulici, kod vrtića „Vilenjak”.

Aleksandar Kravić, Član Gradskog veća zadužen za saobraćaj i puteve, naglasio je da se broj automobila u Novom Sadu enormno povećao i da su ovakvi radovi dobar način da se problem sa parkiranjem ublaži.

Po njegovim rečima radovi u Fruškogorskoj ulici veoma su važni, budući da je u pitanju izgradnja cele saobraćajnice, a ne samo parkirališta. Ovom prilikom Kravić je najavio i raspisivanje javne nabavke za izgradnju novih parkirališta i javne garaže.

Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku