Nove zgrade umesto kuća na Detalinari i Avijatičarskom naselju - plan na ranom javnom uvidu


Verovatno će biti građene trospratnice ili četvorospratnice

Plan detaljne regulacije dela Avijatičarskog naselja i Detelinare koji treba da omogući da se sruše preostale prizemne kuće i sagrade višespratnice, nalazi se na ranom javnom uvidu.

U planu koji je dat na rani javni uvid može se videti da se predviđa izgradnja stambenih zgrada u Janka Čmelika i Veselina Masleše, u delu tih ulica koje su bliže Kornelija Stankovića, gde se trenutno nalaze porodične kuće. Za te lokacije nije navedena dozvoljena spratnost, ali će verovatno biti građene trospratnice ili četvorospratnice, po uzoru na okolne objekte.

Stambena izgradnja, tačnije gradnja trospratnica, predviđena je na još na dve lokacije. Prva je u delu Oblačića Rada uz sadašnju prugu između ulica Pančevačke i Boška Vrebalova, dok je druga uz samu prugu ka postojećem vrtiću. Na ovom prostoru Oblačića Rada trenutno se nalazi desetak kuća.

Trospratne zgrade treba da niknu i između ulica Tarasa Ševčenka i Orlovića Pavla gde je sada oko 10 do 15 kuća, kao i objekti mesne zajednice i ambulante.

Pomenimo da se ove izmene u vidu stambene novogradnje vide samo u skici plana, dok se u tekstualnom delu skoro i ne pominju. Ono što je primetno je da urbanisti u dokumentu koji je stavljen na rani javni uvid nisu pružili detaljnije informacije šta će se menjati u ovom delu grada, već su date samo opšte birokratske odrednice da se plan donosi radi lakše realizacije planiranog i usklađivanja sa potrebama korisnika, prenosi 021.rs.

Plan detaljne regulacije dela Avijatičarskog naselja i Detelinare može se pogledati do 14. novembra.

Zainteresovani plan mogu pogledati u Mesnim zajednicama "Jugovićevo" u Tarasa Ševčenka i "Radnički" u Braće Mogin 2, JP "Urbanizam" na Bulevaru cara Lazara 3 ili preuzeti sa sajta Skupštine grada ovde, sajta Urbanizma ovde. Prigovori se predaju do 14. novembra u pisanoj formi Upravi za urbanizam u Radničkoj 2.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna