Naredne nedelje tender: Garaže kod Banovine, na Trgu republike, u Ulici Modene...


Davanje u koncesiju lokacije za četiri javne garaže

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević najavio je na sednici Skupštine grada da će Grad naredne nedelje napisati tender za davanje u koncesiju lokacije za četiri javne garaže.

Radi se o lokacijama u Šafarikovoj ulici, na Trgu republike, u Ulici Modene i kod zgrade Banovine.

Kružević je dodao da se radi samo o četiri od 12 ponuđenih lokacija i da to ne znači da je Novi Sad odustao od preostalih osam lokacija, nego da se u ovom trenutku mogu izvoditi ovi radovi, a da se za naredne lokacije mogu naknadno raspisati tenderi za koncesije.

Predstavnici opozicije iz redova Demokratske stranke, Srpske radikalne stranke i Dosta je bilo su, reagujući na ovu informaciju, rekli da se protive davanju koncesije na garaže, pominjući, između ostalog, da Novi Sad ima suficit od šest milijardi dinara u budžetu, što je, po njima, više nego dovoljno da se sagradi veliki broj garaža.

Podsetimo, pored četiri lokacije za koje je sada raspisan tender, Grad je najavio još osam lokacija za garaže kojima će upravljati privatnici.

U Banatiću se planiraju garaže u ulici Branimira Ćosića pored vrtića "Palčica" i kod Železničke stanice. Zatim, Grad koncesionaru nudi i lokacije za dve podzemne garaže na Novoj Detelinari, i to jednu u Veselina Masleše, između Janka Veselinovića i Hadži Ruvimove, što je zapravo zelena površina na Bulevaru Evrope, a drugu nekoliko metara dalje u delu Veselina Masleše između Kornelija Stankovića i Janka Veselinovića. Konačno, nude se i četiri lokacije na Novom naselju, oko Ulice Bate Brkića od Bulevara Jovana Dučića do Anđe Ranković.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope