Najveći evropski prevoznik u Srbiji - FlixBus uvodi autobusku industriju u digitalno doba


Svaka pozitivna promena dolazi s novim idejama

Inovativni poslovni model koji uvodi autobusku industriju u digitalno doba

 Najveći autobuski međunarodni prevoznik promenio je navike putnika zahvaljujući inovativnom poslovnom modelu i tehnološkom pristupu tradicionalnoj autobuskoj inudstriji


+ Poslovni model start-upa iz 2013. godine uspeo je da uzdrma autobusku industriju na svakom tržištu i da preraste u globalnu kompaniju

+ Preko 250 in-house IT developera zaduženih za razvoj proizvoda

+ Više od 3.000 zaposlenih u FlixBusu i još 10.000 vozača kod više od 500 autobuskih partnera brine o putnicima

+ FlixBus standardi u Srbiji zahvaljujući autobuskim partnerima Fudeksu i Sirmiumbusu


Pojavom novih i drugačijih poslovnih modela na tržištu bez obzira o čemu se radilo, neminovno se menja i percepcija javnosti.


Svaka pozitivna promena dolazi s novim idejama koje uopšteno predstavljaju i bolju ponudu, bolju uslugu, a konačno i veću mogućnost izbora. Tako je do sada, na primer, pomisao na vožnju autobusom često izazivalo grč u želucu kod mnogih putnika ili se vožnja autobusom smatrala neophodnim prevoznim sredstvom od tačke A do tačke B. Ipak, dolaskom najvećeg evropskog autobuskog prevoznika u Srbiju – FlixBusa, kao i uvođenjem digitalizacije u autobusku tradicionalnu industriju, putnicima je ponuđen novi doživljaj putovanja uz jednostavno istraživanje naredne destinacije, jednostavnu kupovinu karata, kao i udobna putovanja i veću sigurnost na putevima.

Preko 250 in-house IT developera zaduženo je za razvoj aplikacije prema potrebama putnika čije se želje redovno osluškuju. Takođe, zaduženi su i za uvođenje novih proizvoda poput sistema zabave u autobuse, te jednostavnu mobilnu komunikacija putnika s FlixBusom.

Android i iOS besplatne mobilne aplikacije dostupne su na 22 jezika, a veb-stranice na 35 svetskih jezika, uključujući i srpski jezik, pa je prisutna otvorena komunikacija sa preko 2 miliona korisnika društvenih mreža.

Dodatno 3.000 zaposlenih brine o rastu i razvoju mreže linija dok 500 autobuskih partnera sa preko 10.000 vozača svojim voznim parkom brine o sigurnosti putnika na putevima.


Poslovni model koji donosi promene na svim tržištima

Poslovni model FlixBusa od 2013. godine izlazi na tržišta širom Evrope. Nakon što je otvorena kancelarija u Zagrebu 2016. godine iz koje se vodi poslovanje CEE South regije, samo godinu dana kasnije otvorila se kancelarija i u Beogradu, kao produžena ruka tima radi jačanja i širenja tržišta.


Iz mnogobrojnih kancelarija širom Evrope i SAD-a, FlixTimovi upravljaju tehnološkim razvojem, mrežnim planiranjem, operativnom kontrolom, marketingom i prodajom, kvalitetom, kao i kontinuiranim razvojem proizvoda. Regionalni autobuski partneri, koji su najčešće porodična preduzeća građena na generacijama uspeha, odgovorni su za svakodnevno obavljanje prevoza putnika i flotu zelenih autobusa.

U Srbiji su to autobuski partneri Fudeks i Sirmiumbus.

Postavljeni su neki novi standardi sigurnosti i udobnosti koji ispunjavaju zakonske mere EU, ali se granice pomeraju i iznad sigurnosnih standarda. Tako svi autobusi, bez obzira u kojoj državi saobraćaju, poštuju FlixSaftey koncept koji se usavršavao punih 6 godina. Putnik je postavljen u samo središte poslovanja, što čini da se o putnicima brine više nego ikada, a menja se i percepcija o vozačima i njihovom odnosu prema putniku.


Prednosti koje putnik može izabrati

Široka mreža autobuskih linija koja se prostire na 30 zemalja u Evropi i SAD-u povezujući više od 2.500 destinacija s više od 400.000 dnevnih veza pruža udoban način putovanja. Omiljen među mladima radi svoje lake dostupnosti i pristupačnih cena, FlixBusom je od osnivanja putovalo više od 100 miliona putnika. FlixBus putnicima nudi besplatan Wi-Fi, utičnice pored sedišta, više prostora između sedišta, besplatan prtljag, kao i mogućnost promene i otkaza rezervacije do 15 minuta pre polaska.

FlixBus aplikacija se može preuzeti potpuno besplatno i dostupna je i na srpskom jeziku.

Osim jednostavne i brze kupovine karata, putem aplikacije dostupni su odgovori na najčešća pitanja, obaveštenja o mogućim kašnjenjima autobusa zahvaljujući GPS live trackingu, navigacija do najbliže stanice, kao i detaljne informacije o svakoj kupljenoj karti i QR kodu za laku prijavu u autobus.

FlixBus širi mrežu linija: Povezivanje Novog Sada i Beograda - 4x dnevno do Budimpešte

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope