Na ranom javnom uvidu - plan grada severno od Bulevara vojvode Stepe


Plan na ranom javnom uvidu

Plan dela grada severno od Bulevara vojvode Stepe namenjen za poslovanje i porodične kuće nalazi se na ranom javnom uvidu.

Ovaj prostor koji obuhvata već postojeće poslovne objekte uz Bulevar vojvode Stepe, kao i stambene objekte u ulicama Karolja Seleša, Novo naselje 2 i okolne atarske puteve sa nekoliko salaša, i ranije je bio predviđen za sličnu namenu.

U obrazloženju za donošenje izmene plana se ne daju jasni razlozi za promenu osim birokratskog obrazloženja da se radi usklađivanje sa Planom generalne regulacije, analizama i terenskim istraživanjima i zahtevima i potrebama budučih korisnika, prenosi 021.rs.

Urbanisti su u konceptulanom okviru naveli da se radi o prostoru od 45 hektara koji je prema Planu generalne regulacije prostora za mešovitu namenu zapadno od Subotičkog bulevara i severno od Bulevara vojvode Stepe namenjen za poslovanje na ulaznim pravcima, poslovne prostore, stambeno-poslovne površine i zaštitno zelenilo, kao i da već tu uveliko postoji zona male privrede uz bulevar.

Zainteresovani plan mogu pogledati u prostorijama Urbanizma na Bulevaru cara Lazara 3, u Mesnim zajednicama "Bistrica" u Braće Dronjak 11 i "Jugovićevo" u Ulici Tarasa Ševčenka 1. Takođe, planovi se mogu preuzeti sa sajta Urbanizma. Prigovori i sugestije na plan se podnose Gradskoj upravi za urbanizam u Školskoj 3 do 26. novembra, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija