Lonely Planet: Novi Sad, dinamično središte kulture i umetnosti na Dunavu


Najpoznatiji turistički portal ovoga puta o Evropskoj
prestonici kulture, razvoju kulturne scene, očuvanju kulturnog nasleđa i novim prostorima za kulturu, tekst u celosti možete pročitati na linku.

Prethodnih godina su o Novom Sadu  i tituli Evropske prestonice koju nosi pisali irski, škotski, američki  i britanski portali iz kulture, kao i ugledni Independent i drugi  mediji.

Čak 13 manjinskih medija u Evropi je izvestilo je o novosadskoj  tituli Evropske prestonice kulture kao projektu koji oživljava kulturu u ovom gradu i koji će ostaviti iza sebe brojne infrastrukturne promene, kao što su kulturne stanice i druga mesta za konzumiranje kulture.

U pitanju su katalonski  i baskijski  mediji u Španiji, mađarski u Slovačkoj, Rumuniji  i Srbiji, poljski  u Litvaniji, slovenački  u Italiji, danski  u Nemačkoj i nemački  u Danskoj, kao i drugi  portali manjinskih  medija, poput južnotirolskih  i katalonskih,  uljučujući i najstariji dnevni list u Nemačkoj Serbske  novini koji izlazi na gornjolužičkom srpskom jeziku.

Egipatski vodeći medij Egypt Today, izveštavajući o susretu egipatskog  ministra kulture Inasa  Abdel-Dajema i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, istakao je da je u poslednje dve godine značajno uvećano prisustvo egipatske kulture i umetnosti u ovom gradu, dok je Ahram online preneo dodatne zaključke iz ovih uspešnih  bilateralnih odnosa – da je kultura najbolji način za uspostavljanje veza među narodima.

izvor: agencije, foto: NSinfo

Novi Sad treći na listi najboljih svetskih destinacija - ispred Majamija, Katmandua, Meksiko Sitija...

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."