Liga šampiona ponovo u Novom Sadu - Veliki uspeh Vojvodine (VIDEO)


Vojvodina u Ligi šampiona

Odbojkaši Vojvodine savladali su u Minsku Šahtjor iz Soligirska u revanš meču treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Vojvodina je, posle 3:0 u Novom Sadu, do maksimalne pobede došla i u Minsku, te zacementirala mesto među 20 najboljih ekipa.

U grupnoj fazi Lige šampiona igraće sa poljskom Zaksom, nemačkim Fridrihshafenom i belgijskim Ruselarom.

Crveno-beli su u meč upli hladne glave i vrelog srca, odigrali veoma zrelo, gotovo bez greške i posle dva neuspeha, iskoristili treću šansu. Dobili su Novosađani nove heroje, Pavle Perić odigrao je na visokom nivou, ali je predvodio odličnu ekipu koja nije želela da prokocka šansu iz Novog Sada, iako joj je za prolaz trebalo dva seta.

Početak meča pripao je Vojvodini, odličan je na prijemu bio Perić, napadi Simića i njegov as servis, te dve greške Škredava, doneli su uvodno vođstvo 8:3, a trener Šahjtora već je potrošio tajm-aut.

Uzvratili su domaći serijom 4:0, a sve posle servis greške Simića, dobrog bloka Šmata i greške u napadu Nikića, pa je odmorom reagovao Gavrančić. Posle greške Ćerapovića, Voša je došla do tri poena viška (12:9), a zatim se ušlo u period igre poen za poen, sve do 15:12. Prišli su domaći na poen zaostatka, Novosađani su i dalje držali kontrolu, a propustili su i dve kontre za novu osetniju razliku. Uprkos propuštenim kontrama, srpski šampion je držao dobar prijem, napadači su bili raspoloženi, a imao je Šahtjor kontru za izjednačenje, ali je Perić izblokirao Tevkuna i doneo dve set lopte (24:22). Bio je to prvi blok Novosađana u prvom setu, a Perić je krunisao dobru igru u prvom setu i doneo prvi set crveno-belima.

As Stefana Simića odmah je doneo prednost Vojvodini, ali je blok Šahtjora ubrzo izjednačio na 4:4, a snažni su bili napadi sa obe strane pa je izjednačenje trajalo do 9:9. Visok kvalitet igre s veoma malo grešaka umela je publika da nagradi, ali je intenzitet servisa oslabio.

izvor: dnevnik.rs, 021.rs, agencije, foto, video: facebook.com/okvojvodina