Ledena šuma se vraća u Dunavski park - i ove godine klizalište u centru Novog Sada


U prostoru Dunavskog parka danas počinju pripremni radovi
za održavanje četvrte po redu manifestacije Ledena šuma koja će ove sezone biti održana u periodu od 06. decembra do 19. januara, 2020. godine.

Priprema terena u Dunavskom parku izvodi se u skladu sa svim dozvolama kao i tehničkim i bezbednosnim procenama za zaštitu prirode pa će tako radovi u svojoj prvoj fazi obuhvatiti izgradnju izolacione platforme na kojoj će biti postavljena gotovo cela infrastruktura potrebna za održavanje ove manifestacije.

Zbog pomenutih radova i bezbednosti građana, moguće je povremeno zatvaranje delova pešačke staze u Dunavskom parku.

Ledena šuma se MOŽDA seli iz Dunavskog parka - opcija Štrand ili Limanski park


U sastavnoj ponudi Ledene šume naći će se mnoštvo raznovrsnih, besplatnih kulturnih, umetničkih i edukativnih sadržaja koji će posetiocima manifestacije biti predstavljeni na centralnoj muzičko-scenskoj bini.


Uz raznovrstan program, jedinstveni ambijent Dunavskog parka upotpuniće i praznična dekoracija i Snežni grad-zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih zanatlija i umetnika kao i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa.

Natkriveno centralno klizalište i njegova kružna staza će se i ove godine prostirati na površini od 1.300 kvadratnih metara a u neposrednoj blizini biće pozicioniran i kafe namenjen posetiocima.

Tokom prošlogodišnjeg održavanja, Ledena šuma je u Novom Sadu okupila gotovo 40.000 posetilaca a sadržajima i programom je afirmisano više od pedeset izvođača koji su se na neposredan i zanimljiv način predstavili novosadskoj publici.

Program manifestacije kao i informacije o svečanom otvaranju biće predstavljeni uskoro na zvaničnoj konferenciji za medije.

foto: ilustracija

Ledena šuma se MOŽDA seli iz Dunavskog parka - opcija Štrand ili Limanski park

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope