Kasni izgradnja Naučno-tehnološkog parka zbog izvođača radova


Investicija vredna 12,6 miliona evra

Izgradnja dela zgrade Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu, namenjenog Fakultetu tehničkih nauka, kasni više od mesec dana u odnosu na najavu da će studenti od 1. oktobra moći da otvore novu školsku godinu u ovom objektu.

Reč je o 10.000 od ukupno 30.000 kvadrata prostora u novoj zgradi, tačnije o prvoj fazi radova.

Druga faza obuhvata 20.000 kvadrata, koji će biti na raspolaganju za novoformirano preduzeće Naučno-tehnološki park d.o.o. i za druge IT firme, s ciljem da se u njima zaposle studenti sa fakulteta.

Ovo pomeranje usledilo je nakon što su radovi prethodno, prošle godine, već produženi za godinu dana. Sredinom jula 2018. godine, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je tokom obilaska poručio da se rok za završetak radova pomera za godinu dana, bez preciziranja koji su problemi tačno uticali na usporavanje realizacije investicije vredne 12,6 miliona evra.

Sada, godinu dana kasnije, Mirović kaže za 021.rs da se u odnosu na plan kasni 30 do 45 dana i to zbog izvođača radova. Radove izvode italijanska firma "Italiana Costruzioni" i "Amiga" iz Kraljeva.

"Plan je bio da objekat pustimo u rad 1. oktobra, međutim imali smo nekih malih problema s izvođačem. Sve je to rešeno u međuvremenu - završena je nabavka za nameštaj za prvu fazu, u toku je nabavka za određenu tehničku opremu poput kompjutera, telefonske centrale i ostalo. Da li će sve biti gotovo 1. ili 15. decembra, nije sigurno, ali nemamo nikakav problem po pitanju organizacije ili finansiranja", kaže Mirović za 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna