Festival lampiona na keju u Novom Sadu 7. decembra


Četvrti po redu, sada već tradicionalni

Nakon uspešno realizovanih akcija u toku godine, pred Fondacijom „Osmeh na dar“ su novi ciljevi kao najava 14. po redu, Novogodišnje akcije.

Četvrti po redu, sada već tradicionalni, humanitarni događaj „Osmehov festival lampiona“, biće organizovan 7. decembra, na Keju žrtava racije u Novom Sadu.

Pored toga što će predstavljati najavu naše najveće akcije, želeli bismo da nam „Osmehov festival lampiona“ omogući da u Somboru i Sremskoj Mitrovici popravimo svakodnevne uslove za lečenje naše dece. Konkretno, sredstava prikupljena na ovom humanitarnom događaju biće opredeljena za opremanje dečijih odeljenja Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" u Somboru i Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, kao i za pravljenje novogodišnjih paketića, navodi se u najavi.

Fondacija „Osmeh na dar“ je prva studentska humanitarna fondacija, aktivna od 2006. godine, a zvanično osnovana 2009. godine. Osnovni ciljevi Fondacije su, pomoć socijalno i zdravstveno ugroženoj deci i deci sa posebnim potrebama u Srbiji, širenje svesti o socijalnim i zdravstvenim  uslovima, kao i unapređenje i promocija kulture i obrazovanja, u siromašnim i nerazvijenim oblastima širom Republike Srbije (sa posebnim osvrtom na Kosovo i Metohiju).

Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže u još jednoj humanoj misiji kako bismo našoj deci zajedno obezbedili lepše i zdravije detinjstvo!

foto: ilustracija, exitfest.org