Centar, kej u Novom Sadu, Sremski Karlovci... kao pre više od sto godina - Film o Svetozaru Miletiću (VIDEO)


Deo keja izgleda kao pre više od sto godina

Već deset dana u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu, snima se film o Svetozaru Miletiću.

Ekipa flma zadovoljna je uslovima koje ima, s obzirom na to da je snimanje kompleksno, s velikom ekipom i ekranizovanjem perioda od pre više od sto godina.

Ekipu na snimanju, obišao je i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Zbog poslednjeg dana snimanja filma o Svetozaru Miletiću u Novom Sadu, deo keja izgleda kao pre više od sto godina. Istorijski film o nekadašnjem gradonačelniku, njegovim idealima, borbi, ali ne samo njegovoj, već i njegove ćerke Milice, na velikom platnu zabeležiće značajne momente u istoriji srpskog naroda, a Novi Sad prikazaće u drugačijem svetlu, prenosi RTV.

"Meni drago što sam kinematografiju preneo u Novi Sad i Vojvodinu. Važno je snimati filmove sa nacionalnom tematikom koji ostaju za buduće generacije", izjavio je za RTV Darko Bajić, reditelj.

Ekipa filma predložila je Vučeviću da se oformi fond za snimanje filmova sa istorijskom tematikom vezanom za ovaj prostor, kako bi se potaklo snimanje filmova kojima će inspiracija biti prošlost Novog Sada.

"Ne mogu da zamislim bolju reklamu za Novi Sad od ovog filma u konceptu kulture i stvaralaštva. Verujem da će ova ekipa biti na visini zadatka i dočarati epohu od pola veka koliko prate događaje u Novom Sadu", rekao je Vučević.

Planirano je da film premijeno bude prikazan u maju u Novom Sadu.

izvor: rtv.rs, foto: youtube.com

U centru Novog Sada u toku snimanje filma - na ulicama cilindri i krinoline kao pre stotinak godina (FOTO)


Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."