46 urbanih džepova na teritoriji grada: Novi Trgić u Šarengradu u tri dela - zelenilo, rasveta...


Na Trgiću, prostoru između zgrada na Bulevaru kneza Miloša
između brojeva 17 i 27, može se nazreti kako će izgledati taj javni prostor, koji se uređuje kao deo projekta Evropska prestonica kulture, odnosno jedan je od 46 „urbanih džepova” na teritoriji grada.

Kako navode iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), javna površina biće rekonstruisana, divlji parking, u šta se Trgić pretvorio, biće uklonjen, a građanima će za okupljanje biti na raspolaganju tri celine, s denivelisanim površinama koje se mogu koristiti po izboru.

Izvođač posla vrednog 8.250.411 dinara je GP „Graditelj NS”, s preduzećima „KLM inženjering” i „Invest-inženjering” iz Novog Sada, a rok za završetak posla je 75 kalendarskih dana.

Zapušteni prostor, okružen brojnim trgovinskim i ugostiteljskim lokalima, osim tri celine za okupljanje i odmor građana, dobiće novo osvetljenje, koje će, osim standardnih svetiljki, činiti i „nisko parterno osvetljenje u raster-poljima”, kažu iz UGZI-ja. 

Preostala polja na Trgiću, umesto dosadašnjih betonskih ploča dobiće zelenilo, a biće obnovljene i pešačke staze između njih. Taj posao, navode u UGZI-ju, biće urađen nakon što „Graditelj NS” završi ugovorene radove.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."