10 milijardi dinara više za Vojvodinu u 2020. godini


Za Vojvodinu je predviđeno oko 100,1 milijarda dinara

Predlog budžeta za 2020. predviđa oko 10 milijardi dinara više za teritoriju AP Vojvodine i svi projekti predviđeni za finansiranje potekli su kao inicijative Vlade Vojvodine i lokalnih samouprava, izjavio je u skupštini ministar finansija Siniša Mali tokom rasprave o predlogu budžeta.

Predlogom budžeta za 2020. za Vojvodinu je predviđeno oko 100,1 milijarda dinara.

Poslanica Olena Papuga iz LDP-LSV-SDA Sandžak pitala je ministra finansija zašto se ne donese zakon o finansiranju AP Vojvodine, jer bi se onda znalo koje su potrebe Vojvodine.

"Znalo bi se koliko se u Vojvodini troši i koliko je Vojvodini potrebno. Mislim da je to glavni problem. Evo, pitam vas ministre kada će se konačno doneti zakon o finansiranju AP Vojvodine", zapitala je Papuga.

Mali je rekao da to nije pitanje samo za njega, kao i da on sam ne može da donese tu odluku.

"To je veoma važno pitanje, ali i pitanje koje zahteva širi konsenzus i dužu raspravu i analizu. Ne mogu sad da vam dam odgovor. Ali, mogu, a to sam i predvideo u predlogu budžeta, da obezbedimo 10 milijardi dinara više novca nego 2019. za teritoriju AP Vojvodine", naveo je on.

Ministar je istakao da tako vlada pokazuje da želi da napreduje i sevrni deo naše zemlje.

Kako je rekao, sve lokalne samouprave u Vojvodini imaju svoje izvorne prihode kao i grad Beograd i iste su po načinu na koji ubiru prihode.

"Sa te strane, ne vidim nikakvu razliku između lokalnih samouprava na teritoriji Vovodine i onih na teritoriji nekog drugog dela Srbije", naglasio je Mali.

Poslanici su završili razmatranje u načelu predloga budžeta za 2020. godinu i skupština će nastaviti sa radom 25. novembra, raspravom o budžetu u pojedinostima odnosno amandmanima.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo

Novi Sad u sledećih 5 godina: Novi mostovi, novi stadion, obnova Petrovaradinske tvrđave, rekonstrukcija Spensa...

Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku