Završena kupališna sezona na Štrandu - prodato 370.000 ulaznica


Protekla sezona može se oceniti kao vrlo uspešna

Juče je i zvanično završena 108. kupališna sezona na Štrandu.

Protekla sezona može se oceniti kao vrlo uspešna, sudeći po broju posetilaca koji je u odnosu na prethodnu godinu veći za oko 20.000, navode u JKP "Gradsko zelenilo".

Događaji koji su obeležili proteklu sezonu su "Novosadski Noćni Bazar", Festival "Summerfest" koji je održan ispod Mosta slobode, dnevne žurke za vreme muzičkog festivala "Exit", Memorijalni turnir Milica Ležimirac, Festival boja koji je zabeležio veliki broj posetilaca, Memorijalni turnir u tenisu glavom "Vladimir Francišković" i nekoliko turnira u uličnom basketu i odbojci na pesku.

Od kada je počela prodaja ulaznica do kraja sezone, prodata je 368.721 dnevna karta i više od 5.000 sezonskih. Najveće posete zabeležene su tokom juna meseca, mada su zahvaljujući toplom i lepom vremenu i jul i avgust beležili približno isti broj posetilaca.

Od ove sezone plaža je bogatija za još dva sadržaja za najmlađe posetioce. Dečije igralište između centralnog platoa i Mosta slobode, kao i zipp line za decu na prostoru od Mosta slobode prema špicu kupališta. Ova dva sadržaja su finansirana od strane Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

U narednom periodu biće rekonstruisana dva toaleta, kod centralnog platoa i Mosta slobode kako bi se proširili kapaciteti i omogućilo korišćenje za osobe sa invaliditetom, navodi se u saopštenju "Gradskog zelenila".

Do početka naredne kupališne sezone, kapije najlepše plaže na Dunavu ostaće otvorene za posetioce, ulaz se neće naplaćivati, a radno vreme koje je na snazi od danas je od 8 do 20 časova.

izvor: agencije, foto: NSinfo