Vojvodina ima ogroman potencijal za razvoj turizma: Čak 50 lokacija za razvoj velnes i spa turizma


Osam miliona evra u izgradnju kompleksa na Paliću

Vojvodina ima ogroman potencijal za razvoj turizma, ali on nije iskorišćen na adekvatan način, rekao je ministar turizma Rasim Ljajić.

On je dodao da će država pokušati da primeni model razvoja turizma koji ima Mađarska, inače partner ovogodišnjeg "Lorista" u Novom Sadu.

Ljajić je, otvarajući sajam, podsetio da je studija, koju su za resorni pokrajinski sekretarijat radili Rudarski, Medicinski i Arhitektonski fakultet, pokazala da u Vojvodini, u 33 lokalne samouprave, postoji čak 50 potencijalnih lokacija za razvoj velnes i spa turizma.

Ministar je rekao da Vojvodina doprinosi sa 15 odsto deviznog priliva ostvarenog u Srbiji, dodajući da je za neke to malo, za neke puno, ali da je svakako nedovoljno, s obzirom na mogućnosti koje Vojvodina ima.

"Ako može Mađarska da ostvari izuzetne rezultate zahvaljujući ulaganjima i evropskim fondovima koje je koristila za razvoj turizma, verujem da ćemo sa novim investicionim planom koji je najavljen učiniti naše potencijale i realno ostvaarivim", rekao je Ljajić.

Ministar je podsetio i da Morahalom u Mađarskoj beleži tri puta veći broj turista nego Palić, iako Palić ima gotovo isti potencijal. Zato će, kaže, biti uloženo osam miliona evra u izgradnju kompleksa na Paliću, koji će imati pet otvorenih i pet zatvorenih bazena, sa akva parkom.

"To će potpuno promeniti turistističku sliku i Vojvodine i Srbije", rekao je Ljajić.

izvor: Tanjug, agencije, foto: bruce mars, Pexels