Umesto igre u kanalima i na zapuštenim livadama - U Veterniku uskoro golovi, koševi, ljuljaške, tobogani...


Odlučio je da mališanima iz Veternika ulepša detinjstvo

Mališani iz novosadskog naselja Veternik, koji su se do sada igrali u kanalima i na zapuštenim parcelama pored puta, uskoro dobijaju sportsko igralište.

Sve to na inicijativu humanog sportiste - Nenada Pagonisa.

Desetostruki prvak sveta u kik-boksu i veliki humanitarac, odlučio je da mališanima iz Veternika ulepša detinjstvo, i igru u kanalima i na zapuštenim livadama zameni novim igralištem.

"Sticajem okolnosti živim ovde u Leptirovoj ulici u Veterniku, prolazim svaki dan kako idem s posla i treninga i vidim da se deca igraju tu pored puta i onda mi je palo na pamet da deca nemaju gde da se igraju i reko "aj da nešto uradim za njih što bi im pomoglo ili da se afirmišu kao sportisti ili makar da imaju da se igraju gde", kaže Nenad Pagonis.

Nenad će u dogovoru sa decom prilagoditi teren sportu, koji mališani najviše vole, a kako kaže, još nije saznao šta oni tačno žele, ali misli da će to biti dva koša i dva gola koji će možda jednog dana iznedriti nekog novog sportistu, a za najmlađe biće tu i kućice, ljuljaške, tobogani.

"Kad bi svako uradio minimum svojih mogućnosti i hteo da uradi to, mislim da bi ovaj svet bio jako lepo mesto za život, tako da apelujem na sve ljude koji mogu nešto da urade za decu, za decu to i urade, jel na deci ostaje svet, ako mi ne brinemo o deci, ko će onda posle brinuti o nama", dodaje desetostruki prvak sveta u kik-boksu .

Da, postoje ti ljudi koji rade male-velike stvari za druge i time im ulepšaju, sat, dan, detinjstvo ili pak ceo život.

izvor, foto: rtv.rs, agencije