Ugrađeno 40 km šipova u Čortanovcima: Iz tunela na vijadukt visine zgrade od sedam spratova


Neimarima na vijaduktu u Čortanovcima mnogi bi pozavideli na
pogledu. Mogu da se pohvale da rade na jednom od najlepših vidikovaca u Srbiji. Dok na stubovima savijaju žicu od armature, levo im pogled klizi ka Sremu i padinama Fruške gore, a sa desne strane se lenjo kraj njih proteže Dunav i nazire bačka ravnica.

Ekipa Novosti popela se na najviši stub budućeg mosta na brzoj pruzi koja će povezati Beograd i Budimpeštu. Deonicu od Stare Pazove do Novog Sada gradi kompanija ruskih državnih železnica "RŽD internešnl".

Prvi zamenik direktora ogranka "RŽD internešnl" u Srbiji Mansurbek Sultanov ističe da je ovo jedina brza pruga u regionu, koja je projektovana za 200 kilometara na sat.

- Deonica Stara Pazova - Novi Sad nalazi se na najtežem delu što se tiče geologije, ali i dozvola, jer se gradi na Fruškoj gori, koja je park prirode - priča Sultanov.

- Karakteristično je da pratimo obalu reke Dunav i radi se i kroz blato, a posao otežava mnogo ukrštanja sa postojećim objektima. Vijadukt je veoma interesantan i zahtevan. Unikatan je i komplikovan. Na njega će voz izlaziti direktno iz tunela. Gradimo ga iz dva dela paralelno, za dvokolosečnu prugu, dužinom od 3,2 kilometara, a nosi ga 59 stubova. Zbog posebnog terena, rešenja su takva da je na tri kilometra pod mostom ugrađeno čak 40 kilometara šipova koji drže konstrukciju!

Pojedini stubovi su u nivou zgrade od sedam spratova, prenose Novosti.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: ilustracija