U Radničkoj se ruši stara zgrada Albusa - u planu kompleks MUP-a, poslovni objekti, park, parking...


Insistira se na očuvanju postojećeg drvoreda koprivića

U prostorijama Urbanizma i Mesne zajednice Sonja Marinković, kao i na sajtu Urbanizma, od 16. oktobra, moguć je rani javni uvid u Konceptualni okvir plana generalne regulacije prostora južno od Radničke ulice.

Plan obuhvata prostor između Radničke ulice, Stražilovske, Keja žrtava racija i Bulevara cara Lazara, odnosno 1.78 ha.

Na ovom prostoru planiraju se poslovni objekti, kao i objekti državne uprave, odnosno kompleks Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Novi Sad i srodnih službi državne uprave.

Ovo, navodi se u planu, ima za cilj povećanje operativne efikasnosti PU Novi Sad, a pored programa koji je u skladu sa potrebama policije, u okviru kompleksa mogu da se nađu sadržaji jedinica za pravdu i tužilaštvo. Planirano je da objekti državne uprave zauzmu 2.655 kvadrata, prenosi 021.rs.

U planu se insistira na maksimalnom očuvanju postojećeg drvoreda koprivića u Radničkoj, a pominje se i realizacija parkovske površine u neposrednoj blizini.

Na tom prostoru potrebno je rešiti i problem nedostatka parking mesta.

Trenutno se u tom delu nalaze poslovni prostori i policijska stanica, a nekadašnji objekti fabrike "Albus" već duže vreme stoje ispražnjeni, van fukcije i devastirani. Predviđeno je da ovi objekti budu uklonjeni, za šta je Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala javnu nabavku, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo