U Novom Sadu osnovana Škola za bake i deke


Predavanja će se održavati u Upravnoj zgradi Doma zdravlja

Kako bi povećali znanje i veštine deka i baka za čuvanje dece (bezbednost, pravilna ishrana i nega deteta, postupanje u određenim zdravstvenim stanjima) ali i u pružanju informacija i usvajanja znanja i veština koje su potrebne za zdravu starost u fizičkom, psihičkom i socijalnom smislu, osnivamo Školu za bake i deke - obaveštavaju iz DZ "Novi Sad". Za Školu se zainteresovani mogu prijaviti na broj: 021/6616 360 i 4879 862.

Predavanja će se održavati u Upravnoj zgradi Doma zdravlja "Novi Sad" na Bulevaru cara Lazara br. 75, u poslepodnevnim ili večernjim terminima u toku novembra i decembra.

Roditelji sadašnjih ili budućih roditelja, naše bake i deke, nezaobilazna su međugeneracijska spona u vertikali koju čine tri generacije. Bake i deke su neprocenjivi resurs koji svojim iskustvom u podizanju dece mogu da pomognu budućim i mladim roditeljima (svojoj deci) kao i svojoj unučadi. Veliki deo roditelja se u čuvanju dece, dok su oni na poslu, oslanja u potpunosti ili delimično na tzv. baka /deka servis.

Pozivamo sve zainteresovane da se upišu u našu Školu za bake i deke koja će biti sastavni deo budućeg Gradskog centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja koje osniva Dom zdravlja "Novi Sad" uz pomoć sredstava koje je obezbedio Кabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i Grad Novi Sad - navodi se u saopštenju DZ "Novi Sad".

Cilj Škole za bake i deke je unapređenje zdravlja porodice koja je osnovna ćelija svakog društva i koja je u savremenom trenutku izložena mnogostrukim uticajima - dodaje se u saopštenju.

izvor: agencije, foto: Juan Pablo Arenas, Pexels

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."