Tunel, vijadukt i više od 60 objekata za brzu prugu: U Vojvodini najveći železnički investicioni projekat u Evropi


Tunel i vijadukt u Čortanovcima samo su 2 od više od 60 objekata

Gradnja pruge za vozove velikih brzina na relaciji Beograd–Budimpešta, prve pruge za brzine do 200 kilometara na sat u regionu, u ovom trenutku najveći je železnički investicioni projekat u Evropi.

Projekat modernizacije i izdradnje brze pruge na našoj teritoriji – između Beograda i Subotice, podeljen je na tri deonice: Beograd–Centar – Stara Pazova (34,5 km), Stara Pazova – Novi Sad (40,4 km) i Novi Sad – Subotica (108,1 km), ali radovi nisu počeli tim redom.

Realizacija tog grandioznog projekta otpočela je pre nešto više od dve godine na drugoj deonici, gradnjom vijadukta i tunela u Čortanovcima, za šta je zadužena ruska kompanija „RŽD internešenel“.

Ta dva infrastrukturna objekta spadaju u najzahtevnije i jedinstevene na srpskoj železnici, prenosi Dnevnik.

Po rečima direktora projekta i odgovornog izvođača radova na tunelu i vijaduktu Vidoja Melentijevića, tunel se sastoji od dve cevi, čija ukupna dužina je 2.242 metra. Leva tunelska cev je duga 1.156 metara, a desna je nešto kraća – 1.086. Kopa se istovremeno iz svih smerova i očekuje se da će biti završen dogodine. Da bi se stekla slika o veličini projekta, osim kada se on sagleda na terenu, ponekad su dovoljne i brojke. Tako je samo, na primer, za potrebe osiguranja tunela pobijeno 1.012 šipova.

– Vijadukt dug oko tri kilometra sastoji se od dve konstrukcije pa se može reći da ga čine dva mosta od tri kilometra – napominje Melentijević.

– Konstrukcija je podeljena na pet segmenata, s više od 59 stubnih mesta. Većina tih stubnih mesta ima po dva stuba, koji se oslanjaju na naglavne grede, za koje su u zemlju položena 1.322 šipa, čija ukupna dužina je 40 kilometara.

Radilo se u vrlo složenim geološkim uslovima.

Najviši stub ima 26 metara, računajući do donje ivice rasponske konstrukcije. Na početku konstrukcije naspram 20 stubnih mesta obavljena je zaštita od klizišta u vidu 20 konstrukcija po sedam šipova raspoređenih u vidu latiničnog slova V. Završeni su radovi na svim šipovima, temeljima stubova i sva stubna mesta. Sada se radi na rasponskim konstrukcijama, i to u dve smene. Praktično, radno vreme traje do sat posle ponoći, i posao se odvija u skladu sa zacrtanom dinamikom.

Tunel i vijadukt u Čortanovcima samo su dva od više od 60 objekata koji se grade na toj deonici.

Gradnja tih objekata predmet je aneksa ugovora koji je sklopljen s kompanijom „RŽD internešenel“ u novembru 2017. godine. Većina pomenutih objekta je u radu. Završena je galerija, odnosno denivelacija šidskih i novosadskih koloseka, kao i putnički pothodnik u Inđiji. U tom mestu u toku su radovi na jednom od podvožnjaka za prolazak vozila, pešaka i biciklista u Ulici Branka Radičevića, dok će drugi, planiran u Ulici vojvode Putnika, početi da se gradi kada prvi bude gotov, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija, anna-m. w. , Pexel