Trgić postaje zeleni trg: Na Novom naselju počeli radovi na pretvaranju divljeg parkirališta u "urbani džep"


Trgić trebalo da bude gotov do kraja godine

Počeli su radovi na pretvaranju divljeg parkirališta na Bulevaru kneza Miloša, na Novom naselju, u zeleni trg, odnosno, u takozvani "urbani džep".

Trgić, kako ovaj prostor zovu stanovnici tog dela grada, već godinama je u prilično lošem stanju, sa popucalim pločama i većim brojem automobila koji se tu parkiraju.

Ovaj deo Bulevara kneza Miloša trebalo je da bude uređen još krajem prošle godine, ali Uprava za građevinsko zemljište i investicije nije uspela da realizuje javne nabavke do kraja. Ovog puta je to uspelo pošto se UGZI odlučio da započne pregovarački postupak bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda za ovu javnu nabavku, tako što je uputio poziv na adrese nekoliko potencijalnih ponuđača, prenosi 021.rs

Tako je posao pretvaranja Trgića u "urbani džep" dobio "Graditelj NS" u zajedničkoj ponudi sa "KLM inženjeringom TM" i "Invest - inženjeringom", za 8,2 miliona dinara, odnosno za oko 10 miliona dinara sa uračunatim porezom.

Ugovor je zaključen u julu, a radovi su počeli nedavno. Ove kompanije će imati rok od 75 kalendarskih dana da završе započeto, pa bi obnovljeni Trgić trebalo da bude gotov do kraja godine.

Mehanizacija je na terenu i može se videti da je dobar deo prostora koji je predviđen za zelene površine raskopan.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."