Oktoberfest u Novom Sadu: Pivo, kobasice... Atomsko sklonište, Zbogom Brus Li, Ortodox Celts...


Manifestacija je prošle godine okupila više od 15.000 posetilaca

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju manifestacije „Novosadski Oktoberfest“ koja se četvrti put organizuje u Master hali Novosadskog sajma. 

Manifestacija je prošle godine okupila više od 15.000 posetilaca, a kao i prethodne tri godine, osim bogatog muzičkog programa, posetioce ove godine očekuje mnoštvo različitih pivskih etiketa i gurmanluka karakterističnih za Oktoberfest.

- Četvrti put za redom je bavarski duh u Vojvodini i minhenski festival u Novom Sadu. „Novosadski Oktoberfest“ je svakako jedna od manifestacija koja doprinosi rastu broja turista i boljoj turističkoj ponudi Grada Novog Sada. Imajući u vidu pokazatelje za prvih devet meseci u 2019, prošle godine smo imali rekordnih 450 000 noćenja, a pre samo sedam godina čak duplo manje. Pored ljubaznih ljudi, dobrih novosadskih domaćina, neophodno je da imamo i bolji sadržaj, iz godine u godinu bolju ponudu. Upravo to su organizatori ove manifestacije prepoznali i uspeli da ustoliče ovu manifestaciju kao jedan od bitnih događaja ucrtanih u kalendar zabavnih sadržaja u našem gradu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i na kraju obraćanja pozvao sve prisutne da aplauzom pozdrave Sinišu Mihajlovića koji je, za razliku od ove, prošle godine bio na otvaranju 3. „Novosadskog Oktoberfesta“ i koji sad igra svoju najtežu životnu utakmicu.

Pored gradonačelnika, prisutnima su se obratili i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, direktor Nemačko – Srpske privredne komore Martin Кnap, direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i predsednik „Color Press Group“ Robert Čoban. Oni su posetiocima poželeli dobar provod i da se izuzetan kvalitet manifestacije unapređuje u budućnosti, kao i sve veću posećenost u godinama koje slede.

Nakon ceremonije otvaranja manifestacije, usledili su nastupi muzičkih sastava „Atomsko sklonište“, „Van Gog“, „Bend Sanitarium“ i „Zbogom Brus Li“. U subotu, drugog dana trajanja „Novosadskog Oktoberfesta“ nastupiće „Ortodox Celts“, „Jura Stublić i Film“, „Dejan Petrović Big Band“ i „Električni orgazam“.

foto: facebook.com/ns.oktoberfest