Od danas nova autobuska linija, od Novog Sada do Čortanovaca


Vozovi između Novog Sada i Beograda tek 2021. godine

Gradsko saobraćajno preduzeće je od danas, 1. oktobra uvelo autobusku liniju između Novog Sada i Čortanovaca, čime bi višemesečni problemi stanovnika ovog mesta, koji su nastali obustavljanjem železničkog saobraćaja, trebalo da budu rešeni.

Obustavljanje železničkog saobraćaja između Novog Sada i Beograda izazvalo je nezadovoljstvo građana. Taman kad je železnički saobraćaj na ovoj relaciji "živnuo", što zbog relativno brzog putovanja između dva grada, što zbog jeftinijih karata, odlučeno je da se prevoz obustavi. Razlozi - radovi na pruzi kod Stare Pazove i izgradnja vijadukta i tunela kod Čortanovaca.

Nakon toga, žitelji na tromeđi Sremskih Karlovaca, Inđije i Iriga ostali su odsečeni od najvećeg vojvođanskog grada. Odmah su se požalili meštani Čortanovaca i Banstola da je dolazak do Novog Sada, osim ako nemaju automobil, praktično nemoguć. Zbog toga su veoma brzo i uputili peticiju GSP-u u kojoj traže liniju do Banstola, a iz vrha pokrajinske vlasti stigla je i "naredba" da to pitanje moraju da reše Novi Sad i Inđija.

Kako je prethodno rečeno, posao na obnavljanju pruge, te izgradnja vijadukta i tunela, "jedan od najkomplikovanijih projekata u ovom delu Evrope". Zbog svega toga, iz vlasti poručuju da građani ne bi trebalo da očekuju da će vozovi između Novog Sada i Beograda prolaziti pre 2021. ili čak 2022. godine.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo