Novosadski Oktoberfest - po posećenosti među prvih 10 u svetu


Pre 4 godine prvi put u Novom Sadu

Četvrti "Novosadski Oktoberfest", održaće se 18. i 19. oktobra u Master hali Novosadskog sajma.

Kao i svake godine, pred posetiocima će se i ovog puta, pored piva i dobre muzike, naći i bavarske perece i kobasice koje su u stvari sinonim festivala.

Pre 4 godine prvi put u Novom Sadu, uspešno je realizovan "Oktobrerfest", koji je po posećenosti ušao među prvih deset gradova u svetu u kojima se organizuje ta manifestacija.

Rober Čoban predsednik "Color press Group" kaže:

"Duboko smo verovali i to je ono što je učinilo Oktobarfest uspešnim do današnjeg dana, da pored činjenice da u Vojvodini sve tri velike industrijske pivare na teritorije Srbije, nalaze se upravo u Vojvodini i da je prosto područje Vojvodine upravo to koje gravitira ka tradiciji ispijanja piva i slavljenja piva…"

Veliki uticaj ima i Nemačko-srpska privredna komora, koja je uz manifestaciju od samog početka, od kreiranja naziva, do odabira bavarskih narodnjih nošnji, kićenju i samom konceptu.

Doris Danilović zamenica direktora Nemačko-srpske privredne komore ističe:

"Minhenski Oktobar fest je davno prošao svoje granice, a svakako Novi Sad jeste jedan od destinacija koja je, ne samo za našu zemlju, nego i za region, bitna vrsta festivala za ljubitelje bavarske tradicije i kulture."

Manifestacija u slavu piva, kobasica, pereca i dobre muzike i raspoloženja, za kratko vreme, postala je bitan deo turističke ponude Grada Novog Sada.

Tihana Putin iz Turističke organizacije Grada Novog Sada ističe:

"Poslednji podaci koji smo obradili, za letnji period na prvom mestu su nam pored domaćih turista,turisti iz Kine, Nemačke, Ruske federacije, Poljske, Velike Britanije i naravno turisti iz regiona".

"Svakako je to jedan događaj koji iz godine u godinu raste, koji je svake godine bolje organizovan, muzičke grupe koje su tokom Oktobarfesta angažovane, koje su tu u hali Master, svake godine su sve bolje i verujemo da će nastaviti uzlaznom linijom", napominje Boris Nadlukač, izvršni direktor Novosadskog sajma.

Festival će upotpuniti i nastupi grupe Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Atomsko skolonište, Van Gog, Zbogom Brus Li i mnogi drugi.

izvor: agencije, foto: facebook.com/ns.oktoberfest