Novosadski maraton - događaj po čemu naš grad postaje prepoznatljiv u celom svetu


Tradicionalni Novosadski maraton, 27. po redu, održaće se
13. oktobra i sve je spremno za njegovo održavanje, istaknuto je na sastanku Organizacionog odbora Novosadskog maratona, gradskih službi, preduzeća i ustanova, koje učestvuju u organizaciji trke.

Sastanak je održan u Skupštini Grada Novog Sada i vodio ga je predsednik gradskog parlamenta i predsednik Organizacionog odbora Novosadskog maratona Zdravko Jelušić, poručivši da sportska manifestacija mora biti organizovana i realizovana tako da učesnici budu zadovoljni, ali i da se što manje remeti saobraćaj u gradu tokom održavanja trke.

"Novosadski maraton, za više od četvrt veka održavanja, postao je novosadski brend. To je događaj po čemu naš grad postaje prepoznatljiv u celom svetu", podvukao je Jelušić .

Pripreme za 27. Novosadski maratona počele su pre nekoliko nedelja, a današnji sastanak je poslednji pred trku. Kako je rečeno sve gradske i druge službe i ustanove spremno dočekuju trku, kako bi tradicionalna sportska manifestacija protekla u najboljem redu.

Pored maratona, koji se može trčati i štafetno, u nedelju, 13. oktobra organizovaće se i niz drugih trka, poput trke na 33 km, trke na 25 km, rekreacija - trka i šetnja građana na šest kilometara, poletarac - trka mališana i među najpopularnijima puzeća trka beba.

Iz Organizacionog odbora navode da i ove godine, pored domaćih, očekuju maratonce i maratonke iz inostranstva, kako regiona tako i iz drugih krajeva sveta. Uz njih, učešće su već najavili pripadnici Vojske Srbije, MUP-a, ali i učenici i učenice novosadskih osnovnih i srednjih škola.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: facebook.com/novisad.marathon