Novosadska jesen od 24. do 26. oktobra - spoj ekologije, privrede i kulture


Od 24. do 26. oktobra ove godine, održaće se
16. "Novosadska jesen" - jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada.

Manifestacija predstavlja neraskidivi spoj ekologije, privrede i kulture. Prateći trendove uveli smo izmene u formi naših manifestacija, ali smo zadržali stari šmek i lokaciju - prvi sprat Spensa. Tokom tri dana manifestacije, okupićemo izlagače cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, meda i zdravstveno-bezbedne hrane i starih i umetničkih zanata koji će predstaviti svoje proizvode, navodi se u najavi.

Na ovogodišnjoj izložbi cveća, sadnica i opreme za hortikulturu predstaviće se proizvođača cveća, sadnica i opreme za hortikulturu sa teritorije cele Srbije. Tokom trodnevne manifestacije posetioci će moći da vide i nabave kvalitetne sadnice drveća i žbunova, perena, začinskog, lekovitog bilja i povrća. Pored toga, biće izložen i veliki broj vrsta i boja lukovičastog cveća. Osim dodatne opreme i supstrata za prihranu različitih biljnih vrsta, posetiocima će na raspolaganju biti i mnogobrojni saveti za negu i održavanje sobnih i dvorišnih sadnica i cveća, kao i podizanje zelenih površina.
Na izložbi meda, pčelinjih proizvoda i zdravstveno-bezbedne hrane, svoje proizvode će predstaviti proizvođači najkvalitetnijih proizvoda na našem tržištu. Uz degustacije i davanje saveta za pripremu i korišćenje svojih zadravstveno-bezbednih proizvoda, posetioci će imati priliku da se snabdeju organski gajenim povrćem i žitaricama, makrobiotičkim proizvodima, proizvodima od integralnog brašna, klicama mahunarki i žitarica kao i lekovitim biljem, čajevima i preparatima na bazi biljaka.

Izložbena celina na kojoj se predstavljaju stari i umetnički zanati okupi uvek raznovrsne izlagače rukotvorina i umetnika koji održavaju tradiciju i kulturu ovog područja.

Izložbe su prodajnog karaktera, a ulaz je slobodan.