Nova zgrada od 7 spratova umesto stare kuće u Cara Dušana


Umesto stare kuće uskoro nova višespratnica

Na mestu sadašnje kuće u Ulici cara Dušana broj 2 planira se izgradnja sedmospratnice, a konceptualni okvir ovog plana nalazi se na ranom javnom uvidu.

Umesto stare kuće koja se nalazi uz novoizgrađenu višespratnicu na uglu Futoške i Cara Dušana, niknuće još jedna višespratnica. Na javnom uvidu na sajtu Urbanizma, kao i u prostorijama javnog preduzeća, nalazi se konceptualni okvir izmena kojima se reguliše prostor na ovoj lokaciji.

Površina koja je pokrivena planom iznosi 901 kvadratni metar, prenosi 021.rs.

Umesto kuće u Cara Dušana i ranije je bila predviđena višespratnica, ali se novim izmenama podiže spratnost budućeg objekta. Umesto objekta sa četiri sprata i petim povučenim, planira se zgrada na šest spratova, sa povučenim sedmim spratom.

Razlog izmena je to što je na uglu Futoške i Cara Dušana izgrađen objekat na šest spratova, sa povučenim sedmim spratom, a Planom generalne regulacije utvrđeno je da on, zajedno sa budućim objektom u Ulici cara Dušana čini jedinstvenu arhitektonsku celinu. Zbog toga je potrebno visinski i etažno usaglasiti već postojeći i budući objekat, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo