Nova Cvetna pijaca u petak i subotu ispred Spensa - najava Novosadske jeseni


U petak i subotu, 11. i 12. oktobra će se održati
"Novosadska cvetna pijaca" u jesenjem ciklusu.

U petak i subotu na platou ispred Spensa, gde ćemo zajednički obojiti plato u jesenje boje. Radno vreme Novosadske cvetne pijace je u petak od 8.30 do 18.30 časova, a u subotu od 8.00 do 17.00 časova.

Cilj organizovanja ovih manifestacija je da promovišemo male proizvođače i da im omogućimo da predstave svoje proizvode našim sugrađanima. Kroz ovakav vid promocije različitih profila izlagača i proizvođača, omogućavamo da unaprede svoju ponudu, plasiraju svoje proizvode, ostvare poslovnu saradnju sa ostalim proizvođačima i da promovišu svoju delatnost, navodi se u najavi.

Na "Novosadskoj cvetnoj pijaci", svim našim sugrađanima, sugrađankama i posetiocima Novog Sada će se predstaviti proizvođači i izlagači cveća, sadnica, opreme za hortikulturu, meda, hrane, umetničkih zanata. Naši izlagači su pripremili ponudu sezonskog cveća, sadnica četinara i lišćara, kaktusa, perena, rasada, opreme za sadnju i baštu, nešto zdravo i slatko i slano, ručno proizvedeno i ukrasno, tako da vas pozivamo da nas posetite i pronađete nešto za sebe i svoje najmilije. Naši izlagači se svaki put trude da našim sugrađanima predstave neke nove vrste biljaka. Kao i do sada svaki savet oko nege određene biljke se mogu dobiti od izlagača.

U petak ćemo organizovati radionice "Medoljub" za naše najmlađe sugrađane na kojoj ćemo se upoznati sa medenim putem pčelice, na koji način su povezane biljke i pčele i na koji način nastaje zlatni nektar - med. U subotu će se održati i radionica "Sasvim prirodna subota" za naše najmlađe sugrađane Goroljube, i sve one koji to žele da postanu, sa početkom u 10.30 časova. Radionice "Medoljub" i "Sasvim prirodna subota" su deo projekta "Goranska eko avantura" koji je podržala Gradska uprava za zaštitu životne sredine, navodi se u najavi.


Pokret gorana Novog Sada vas poziva da posetite 16. "Novosadsku jesen" od 24. do 26. oktobra na prvom spratu Spensa.


Manifestacija predstavlja neraskidivi spoj ekologije, privrede i kulture. Prateći trendove uveli smo izmene u formi naših manifestacija, ali smo zadržali stari šmek i lokaciju - prvi sprat Spensa. Tokom tri dana manifestacije, okupićemo izlagače cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, meda i zdravstveno-bezbedne hrane i starih i umetničkih zanata koji će predstaviti svoje proizvode.

Manifestacija će biti protkana zanimljivim ekološkim i kreativnim radionicama za decu, stručnim seminarima, jesenjim šetnjama, promocijom zimskih i letnjih Goranskih Eko Kampova, degustacijom gastronomskih proizvoda ili pevačkim i plesnim nastupima, navodi se u najavi.