Nemačka kompanija stiže u Vojvodinu - posao za 1.100 ljudi, prosečna plata 1.700 evra


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u fabrici
auto-delova koju će kompanija Brose otvoritu u Pančevu, biti zaposleno 1.100 ljudi, te da će prosečna neto plata biti 1.700 evra.

"Potpisali smo ugovor sa kompanijom Brose i oni u Pančevu otvaraju fabriku elektomotora i zaposliće 1.100 ljudi, od toga 460 visokoobrazovanih. To znači posao i život ne samo za Pančevo, već i ta ceo južni Banat, za Kovačicu, Vladimirovce", rekao je Vučić nakon potpisivanja sporazuma u oblasti privrede i obrazovanja sa nemačkim kompanijama Brose i MTU.

Dodao je da će prosečna plata u Broseu biti 2.700 evra bruto, odnosno 1. 700 evra neto. Saopštio je i da je sa kompanijom MTU u Novoj Pazovi, koja se bavi popravljanjem i održavanjem motora za avione, potpisan ugovor o dualnom obrazovanju.

"Kada smo krenuli u priču o dualnom obrazovanju svi su nas kritikovali i pričali da su to gluposti. Ali da biste procenili da li motor može da izdrži let neophodno je tri godine školovanja", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je vrednost te dve investicije ukupno oko 300 miliona evra, što je ogromna korist za celu državu. Rekao je da je Srbija po prosečnim platama prestigla Bugarsku i Bosnu i Hercegovinu, te da će uskoro prestići i Crnu Goru.

"Ljudi koji budu u Srbiji radili u MTU i u Broseu živeće bolje nego u Nemačkoj. Kada budu imali ovakvu platu onda neće biti potrebe da odlaze u drugu zemlju", rekao je Vučić.

Ocenio je da je ljudima u Pančevu "upala kašika u med"  i da će uskoro kvadrat stana u tom gradu biti tri puta skuplji nego u Beogradu.

izvor: Beta, agencije, foto: Pexels, ilustracija

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna