Nekadašnja fabrika svile pre godinu dana postala Kulturna stanica - više od 20.000 posetilaca


Kulturna stanica Svilara proslavila je prvih 365 dana
postojanja i rada.

Nekadašnja fabrika svile prošle godine je postala Kulturna stanica, koja je u najstarijem delu grada, Almaškom kraju, aktivirala lokalnu zajednicu i na taj način doprinela kulturnoj sceni Novog Sada, nudeći mogućnost novog prostora i raznih sadržaja, kroz koje je do sada prošlo više od 20.000 posetilaca.

– Utisci na neki način premašuju očekivanja, pomalo smo zatečeni i iznenađeni interesovanjem za organizaciju događaja i odzivom – istakla je koordinatorka Kulturne stanice „Svilara” Violeta Đerković.

– Ponekad se pitamo gde se sve to održavalo do sada. Jedno je sigurno – „Svilara”, kao i druge kulturne stanice, predstavlja neku platformu koja inspiriše ljude da se možda lakše odvaže da sami zakorače u svet organizacije nekog svog umetničkog ili kulturnog projekta. Za nas je izuzetno važna izvanredna saradnja s lokalnom zajednicom, komšilukom. Zapravo, saradnja možda nije pravi izraz jer oni su deo svega.

Kulturno nasleđe, sagledano s više različitih aspekata, glavno je programsko usmerenje aktivnosti Kulturne stanice „Svilara”, što je ujedno i poruka obeležavanja tog malog jubileja. Zbog toga su u različitim sadržajima učestvovale sve generacije, interpretirajući svako na svoj način kulturno nasleđe.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/NoviSad2021

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna