Na 240 mesečnih rata: Uskoro konkurs za solidarne stanove u Novom Sadu


Na prodaju će biti 26 stanova površine od 24 do 91 kvadrata

Konkurs za prodaju solidarnih stanova u Kisačkoj 55 mogao bi ubrzo da bude raspisan.

Odbornici Skupštine grada će na sednici u petak, 18. oktobra, razmatrati predlog odluke o programu stambene podrške kupovinom stana u javnoj svojini, koja je prvi korak ka stambenom zbrinjavanju Novosađana koji ne mogu da kupe stan u gradu po tržišnim cenama.

Moći će da kupe ove stanove kao vid socijalne podrške, a namenjeni su državljanima Srbije sa prebivalištem u Novom Sadu, koji nemaju stan i ne mogu da do njega dođu sopstvenim sredstvima, po aktuelnim cenama, prenosi 021.rs.

Iako je izgrađeno 35 stanova u zgradi na ovoj adresi, na prodaju će biti 26 stanova površine od 24 kvadrata (za jednog stanara) do 91 kvadrat (za šestočlane i veće porodice) na četiri sprata, plus potkrovlje i prizemlje.

Maksimalni prihod građanina koji bude konkurisao ne bi trebalo da prelazi 1,5 prosečne neto zarade u gradu, ostvaren poslednjih šest meseci od konkursa.

Kad je reč o porodicama, maksimalni prihod obračunava se množenjem maksimalnog prihoda jednočlanog domaćinstva sa koeficijentom koji se izračunava prema formuli utvrđenoj zakonom o stanovanju.

Stanovi će moći da se kupe jednokratnom isplatom ili na 240 mesečnih rata, što je otplata u trajanju od 20 godina, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: novisad.rs