Mladi umetnici oslikavaju biciklistički mural u Novom Sadu


Zajednicu trenutno čini više od 30.000 biciklista

Mladi umetnici srednje škole za dizajn "Bogdan Šuput" oslikaće uz podršku Grada Novog Sada i Novosadske biciklističke inicijative mural na Bulevaru patrijarha Pavla biciklističkom temom.

Organizatori su najavili da će iskoristiti lepo vreme, pa se završetak murala očekuje već početkom sledeće nedelje.

Zajednica koju trenutno čini više od 30.000 biciklista upadljiv je deo identiteta grada, dok su novosadski "biciklovi" sve popularnije prevozno sredstvo.

Ideju za oslikavanje murala kako bi ulica kao javni prostor bila oplemenjena novim umetničkim sadržajem predložila je Novosadska biciklistička inicijativa u saradnji sa srednjom školom za dizajn "Bogdan Šuput", što je podržano od strane Kancelarije za mlade Grada Novog Sada na gradskom konkursu.

Aktivnost namenjena mladima od 15 do 30 godina osmišljena je tako da mladi umetnici i umetnice imaju maksimalnu kreativnu slobodu i da ostave sopstveni umetnički pečat u zajednici.

Aktivnost se realizuje u okviru titule Omladinske prestonice Evrope i Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada sa ciljem da se podrži potencijal kreativnosti i likovnog stvaralaštvo mladih.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Novosadska biciklistička inicijativa