Mladi iz NS među najboljima u programu "Superste"


Projekat iz Novog Sada dobio najviše glasova onlajn zajednice
Jedanaest društveno odgovornih projekata mladih iz gradova širom Srbije pobedilo je na konkursu "Centrifuga", kroz koji se u okviru programa donacija "Superste" pruža finansijska i mentorska podršku idejama organizacija i neformalnih grupa mladih u sferama kulture, obrazovanja i umetnosti.

Projekat iz Novog Sada dobio najviše glasova onlajn zajednice, podržan sa 100.000 dinara.

Najveću podršku onlajn zajednice, koja je glasala na Superste.net portalu, Fejsbuk i Tviter stranici dobio je projekat "Mladi hoće u pozorište", nastao na ideji da se mladima iz Novog Sada i okoline na kreativan način - kroz diskusije, radionice i podkast emisije - približi pozorište, ali i da se čuje njihov glas u vezi sa tim kakvi pozorišni sadržaji su im potrebni.

"Iako u okviru redovne nastave mladi posećuju pozorište, sa njima se retko kad diskutuje o tome šta bi želeli da gledaju tamo, kao i o porukama koje predstave koje gledaju žele da prenesu. U takvim okolnostima i ne čudi što im ova umetnička forma nije dovoljno zanimljiva. Želimo da kroz ovaj projekat mladima ukažemo na to da je pozorišna umetnost i danas relevantna i za njih veoma važna, kao i da zajedno sa njima promislimo o tome kako treba da izgleda pozorište 21. veka, koje će mladi zapravo želeti da posećuju,“ naglasila je Nedeljka Borojević, autorka projekta.

izvor: facebook.com/superste.net