Kreće akcija ozelenjavanja Novog Sada - sadnja preko 300 stabala u Limanskom parku


Posle parka sledi i pošumljavanje oboda grada

Novi Sad je sistemski i stručno ušao u projekat revitalizacije i izgradnje u Limanskom parku a izgradnjom moderne saobraćajnice stvoreni su uslovi za kvalitetniji putnički i teretni saobraćaj, pri čemu će i pešaci biti bezbedniji, rekao je između ostalog za RTV gradonačelnik Miloš Vučević.

Objašnjavajući koncept radova u Limanskom parku Vučević je u emisiji "Grad i mi" rekao da je sve urađeno po savetima struke i da će to biti prostor u kojem će svi rado boraviti.

Odgovarajući na kritike da je reč o suvišnom betoniranju i uskraćivanju ionako malo zelenila u gradu koji zagovaraju pojedine interesne grupe, gradonačelnik je rekao da se uglavnom bune "politički organizovani" koji nemaju argumenata za to.

On je naveo primer buduće poslastičarnice od 300 kvadrata i rekao da je objekte slične namene viđao po evropskim metropolama napominjući da će taj objekat biti među najposećenijima.

"Neće to biti ni kafana, diskoteka, klub ili prodavnica brze hrane već ugodno mesto za sve članove porodice. Taj objekat zauzeće samo 0,3 procenata površine parka i biće veoma prijatno mesto pa će oni koji kritikuju sada biti česti gosti", kazao je on.

Novembar će biti mesec ozelenjavanja, kada će više od 300 stabala biti zasađeno u Limanskom parku, istakao je Vučević i dodao da posle toga sledi i pošumljavanje oboda grada.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna